Techland - organizacja seminarium naukowego w 2013 r.

Organizacja seminariów i inna działalność Koła Naukowego

Techland - organizacja seminarium naukowego w 2013 r.

Postprzez RobertLis » 09 paź 2012, 23:07

Zapraszam chętne osoby do udziału w projekcie polegającym na zorganizowaniu i przeprowadzeniu seminarium naukowego z udziałem przedstawiciela producenta rozwiązań do analizy użyteczności m. in. stron internetowych - eyetracker.

Seminarium mają prowadzić studenci. Program mógłby wyglądać tak:

krótkie wystąpienie studenta, który przedstawi Studenckie Koło jako organizatora, zachęci do udziału, podziękuje za przybycie i poda czasowe ramy poszczególnych wystąpień.
prelekcja kogoś z ramienia uczelni nawiązując do tematyki użyteczności oraz jako zapowiedź kogoś z firmy np. EYETRACKING SP z.o.o.
z kolei zaproszony gość opowie o proponowanych rozwiązaniach audytu użyteczności stron WWW przy wykorzystaniu EYETRACKINGu.
Na zakończenie jeśli znajdę jeszcze kogoś z uczelni to też wystąpi z krótką prezentacją.

Chętnych do poszerzenia wiedzy o użyteczności WWW namawiam do aktywnego udziału poprzez:

Napisanie e-maila do kilku przedstawicieli producentów urządzeń do eyeTrackingu, w którym zapytać się do kogo u nich zwrócić się z pytaniem czy przyjadą na Politechnikę by zaprezentować swoje rozwiązania badania użyteczności stron WWW. Termin przyjazdu to 2012 lub 2013 rok. Czas to 1,5-2 godziny wystąpienia od godziny 12-tej.
Skontaktowanie się ze wskazaną osobą w firmach przedstawicieli producentów urządzeń do eyeTrackingu, np. w formie bezpośredniego e-maila i podać warunki wystąpienia podkreślając, że będzie to niesamowita promocja firmy na uczelni i z tego powodu proponujemy np.: by każdy uczestnik dostał koszulki firmowe lub zegary naścienne itp…
W efekcie uzgodnień napisanie pisma podobnej treści: W związku z organizowanym seminarium na Politechnice Lubelskiej prosimy o aktywną pomoc poprzez współudział w imprezie jako prelegent oraz firma reklamująca swoje produkty. Dane dotyczące seminarium: Aula WPT, 2012..., od 12-tej do 14-tej. Prosimy o potwierdzenie udziału do dnia 23.10.2011 r. Opiekun Studenckiego Koła Naukowego Infonabi przy KMiTN Złożyć je w pok. 238 w godz. 9-15 celem podpisania i wysłania.
Zrobienie zaproszeń i plakatów i ich rozniesienie lub wysłanie oraz zaproszenie Mediów wysyłając e-mail i/lub faks z zaproszeniem.
Udział w seminarium jako prelegent, organizator lub aktywny słuchacz.
Bardzo chętna do udziału jest firma: Eyetracking Sp. z o.o., office@eyetracking.pl, nr tel. do p. Huberta Turaja +48 728 350 897.
Garść informacji: http://www.slideshare.net/tkarwatka/eyetracking-w-badaniach-usability-politechnika-wrocawska-laboratorium-ergonomii-katarzyna-jach

Zadania do wykonania:

Adresy lubelskich firm jako gości.
Trzeba znaleźć kogoś kto zrobi plakaty i je rozniesie lub wyśle.
Z promocją trzeba ostrożnie; wystarczy jedna lub dwie firmy jeśli zaoferują coś w zamian!
Media możemy próbować ściągnąć wysyłając e-mail i/lub faks z zaproszeniem. Niech to zrobi ten co będzie wykonywał zaproszenia.
Załatwić Aulę.

Zachętą do przyjazdu dla firmy będzie: przewidywaną formą gratyfikacji dla Państwa firmy jest:

reklama firmy UseLab na wszystkich uczelniach lubelskich!
udział bardzo dużej liczby potencjalnych pracowników wykorzystujących do pracy prezentowane urządzenia (studenci);
udział wielu naukowców i dydaktyków chętnych do nabycia prezentowanych urządzeń;
po udanej prezentacji wzięcie pod uwagę prezentowanego sprzętu w tworzonym grancie aparaturowym oraz innych grantach unijnych na uczelniach lubelskich.

Jak widać bardzo wymierna korzyść ze spotkania na uczelni technicznej jaką jest Politechnika Lubelska na pewno przerodzi się w wiele intratnych kontraktów. Dlatego oczekujemy :

rzetelnego przygotowania wystąpienia z prezentacją możliwości sprzętu;
pokazu w formie warsztatowej na przygotowanej przez waszą firmę stronie internetowej;
pokazu w formie warsztatowej na stronie ti.pollub.pl (wcześniej możemy uzgodnić ewentualne poprawki na stronę);
przygotowania materiałów informacyjnych w liczbie co najmniej kilkudziesięciu sztuk;
sfinansowania kilku nagród (trzech) dla organizatorów oraz najaktywniejszych (biorących udział w warsztatach) uczestników seminarium.

Prowadzimy równolegle kilka rozmów a zależy nam na zaproszeniu jednej lub maksymalnie dwóch firm-prelegentów. Dlatego prosimy o przekazanie nam decyzji o podjęciu udziału jeszcze przez letnią sesją egzaminacyjną czyli do 2012... Wówczas zostanie do Państwa wystosowane oficjalne zaproszenie Politechniki Lubelskiej do wzięcia udziału w seminarium.

Myślę, że taki e-mail poprawi trochę nasze notowania u zaproszonej firmy.

Warto wcześniej wysłać e-maila:

Napisać e-maila do kilku: producentów Eyetrackerów, w którym zapytać się do kogo u nich zwrócić się z pytaniem czy przyjadą na Politechnikę by zaprezentować swoje rozwiązania. Termin przyjazdu to 2012.... Czas to 1,5-2 godziny wystąpienia od godziny 12-tej.
Skontaktować się z wskazaną osobą w firmie, np. w formie bezpośredniego e-maila i podać warunki wystąpienia podkreślając, że będzie to niesamowita promocja firmy na uczelni i z tego powodu proponujemy np.: by każdy uczestnik dostał jakiś gadżet lub organizatorzy zrzeszeni w kole dostali koszulki firmowe lub zegary naścienne itp…
W efekcie uzgodnień napisać pismo:

Studenckie Koło Naukowe Infonabi

KMiTN, WPT, PL

EyeTracker Sp. z o.o.

ul…

W związku z organizowanym seminarium na Politechnice Lubelskiej prosimy o aktywną pomoc poprzez współudział w imprezie jako prelegent oraz firma reklamująca swoje produkty. Dane dotyczące seminarium: miejsce, czas, długość i zakres prezentacji. Prosimy o potwierdzenie udziału do dnia 30.05.2011 r.

Opiekun Studenckiego Koła Naukowego Infonabi przy KMiTN

Złożyć je w pok. 238 w godz. 9-15 celem podpisania i wysłania.

Należy również stworzyć w edytorze papier firmowy z naszym logiem oraz danymi teleadresowymi Politechniki. W prawym górnym rogu ma być miejscowość i data dzisiejsza. Dwie linijki niżej i również po prawej należy umieścić nazwę i dane adresowe firmy EyeTracking. Poniżej treść (justowanie dwustronne) od akapitu:

W związku z organizowanym seminarium na Politechnice Lubelskiej serdecznie zapraszamy do udziału w imprezie jako prelegent. Zakres prezentacji czyli: wprowadzenie teoretyczne do eyetrackingu, przykłady wyników z badań wybranych stron, pokaz sprzętu na żywo z udziałem uczestników spotkania, na wybranych stronach WWW wraz z omówieniem uzyskanych wyników ustaliliśmy mailowo i liczymy na jego realizację w przedziale czasowym dwu-godzinnym. Dane dotyczące seminarium: Aula WPT, 2012..., od 12-tej do 14-tej. Prosimy o jak najszybsze pisemne potwierdzenie udziału.

Opiekun Studenckiego Koła Naukowego Infonabi przy KMiTN.

Proszę w formie dokumentu załączyć do wypowiedzi na forum. Sprawdzone proszę wydrukować i przekazać Kierownikowi Katedry w pok. 238 w godz. 9-15 celem podpisania i wysłania.

Równolegle zgodnie z rozporządzeniem Rektora http://www.pollub.pl/pl/news/get/id/1516 należy:

wypełnić INFORMACJA o organizowanej konferencji naukowej,
wypełnić PRELIMINARZ BUDŻETOWY organizowanej konferencji poprzez wpisanie wszędzie: ,,bez kosztów'',
opracować programu seminarium,
przekazać mi do weryfikacji,
wydrukować i przekazać do kierownika KMiTN do pok. 238 celem podpisania, i w konsekwencji złożenie do rektoratu Prorektorowi ds. Nauki.

Proszę również poinformować dr Mirosława Malca o organizowanym seminarium na WPT. e-mail: m.malec@pollub.pl tel.: (81) 53-84-704
RobertLis
Administrator

Re: EyeTracker - organizacja seminarium naukowego w 2012 r.

Postprzez JarekSpiewak1 » 13 lis 2012, 14:18

jetem zainteresowany może ta firma http://eyetracking.pl/ ??/
JarekSpiewak1

Postprzez tomaszlukaszuk » 21 lis 2012, 14:38

Podejmuję się zrealizowania plakatów promocyjnych dla tego, jak i innych przyszłych eventów
tomaszlukaszuk

Postprzez WojciechZygawski » 27 lis 2012, 19:15

Witam jestem zainteresowany aktywnym udziałem w kole naukowym i mam propozycje a zarazem odskocznie od zwykłych firm może tak byśmy zaprosili kogoś z np Ubisofta i porozmawiali o tworzeniu gier komputerowych i ich sztandarowego projektu Assassin's Creed III ?? Można w ten sposób dowiedzieć się czegoś więcej o procesie powstawania tego typu projektowi i o samej grze. ?? Czekam na odpowiedz. PS jeśli mój pomysł nie przejdzie to z miłą chęcią przyłącze się do projektu z EyeTracker.
WojciechZygawski

Postprzez JoannaOsiecka » 29 lis 2012, 16:03

Ja mogę zająć się tym:
krótkie wystąpienie studenta, który przedstawi Studenckie Koło jako organizatora, zachęci do udziału, podziękuje za przybycie i poda czasowe ramy poszczególnych wystąpień.
JoannaOsiecka

Postprzez RobertLis » 01 gru 2012, 9:37

JarekSpiewak1 napisał(a):jetem zainteresowany może ta firma http://eyetracking.pl/ ??/

Proszę się nie ograniczać tylko zapropnować znalezione w internecie 3 lub więcej firm. Wówczas na pewno któraś przyjedzie. Po wyszukaniu proszę do każdej wysłać e-maila z zapytaniem.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 01 gru 2012, 9:38

tomaszlukaszuk napisał(a):Podejmuję się zrealizowania plakatów promocyjnych dla tego, jak i innych przyszłych eventów

Zapraszam.
Proszę opracować np. w wordzie projekt plakatu promującego nasze koło i go tu umieścić do dyskusji.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 01 gru 2012, 9:45

JoannaOsiecka napisał(a):Ja mogę zająć się tym:

W tej roli najbardziej widzielibyśmy panie. Dlatego uprzejmie proszę o przygotowanie treści wystąpienia i poddanie jej dyskusji na tym forum.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 01 gru 2012, 9:49

WojciechZygawski napisał(a):... byśmy zaprosili kogoś z np Ubisofta i porozmawiali o tworzeniu gier komputerowych...

Interesujący pomysł! Proszę znaleźć min. 3 producentów gier, napisać do nich e-maila z zapytaniem o chęć wystąpienia na seminarium na PL. Który pierwszy pozytywnie odpowie, lub ten który nas bardziej zainteresuje - tego wybierzemy. Proszę założyć nowy temat gdy będzie miał Pan już efekty.
RobertLis
Administrator

Postprzez WojciechZygawski » 03 gru 2012, 22:09

Witam. Dzisiaj wysłałem pierwszą wiadomość do firmy Ubisoft z pytaniem czy byli by zainteresowani tego typu wydarzeniem. Gdy tylko odpiszą podzielę się wiadomością na forum i czy założę nowy post. W razie negatywnej odpowiedzi napisze do EA Games - Electronic Arts. Jak ktoś ma propozycje jakiejś innej firmy proszę o kontakt na forum lub na facebooku. Jestem otwarty na propozycje. Pozdrawiam :)
WojciechZygawski

Postprzez tomaszkocoj » 04 gru 2012, 13:05

Witam , jestem chętny to wzięci udziału w dowolnym projekcie. Spróbuje skontaktować się z przedstawicielami firmy Wargaming.net. Są producentem wschodzącej na szczyt gry mmo World of Tanks. Myślę, że byłoby wiele osób zainteresowanych.
tomaszkocoj

Postprzez AdrianWiercinski » 04 gru 2012, 16:44

Ja też się tego podejmuje.
AdrianWiercinski

Postprzez WojciechZygawski » 05 gru 2012, 21:50

Pierwszy kontakt z UBISOFTEM nawiązany lecz nie z Ubisoft POLSKA lecz główną centralą nie wiadomo czego xD hhahaha ale przekierowali mnie do Polski więc walczymy dalej :)
WojciechZygawski

Postprzez WojciechZygawski » 06 gru 2012, 9:02

Witam,

Polskie biuro Ubisoftu zajmuje się promocją oraz sprzedażą gier komputerowych, czyli ostatnią fazą w całym łańcuchu. Niewiele wiemy na temat procesu powstawania gier.

Proponowałbym zatem bezpośredni kontakt ze studiem.

Pozdrawiam,
Rafał Adasiak
NO i Dupa z Ubisoftem :( Napisałem teraz do polskiej firmy Techland :) a jak nie to CD-Projekt
WojciechZygawski

Postprzez WojciechZygawski » 06 gru 2012, 17:00

Nawiązałem kontakt z Techlandem :)
WojciechZygawski

Postprzez tomaszlukaszuk » 11 gru 2012, 14:48

Propozycja plakatu promujacego koło.
Obrazek
http://img812.imageshack.us/img812/7769/infonabimini.png
W linku wersja w większej rozdzielczości;
czekam na propozycje rzeczy do poprawy, ewentualne zmiany.
jest napewno jedna literówka do poprawy w "poprzez", jeżeli ktoś widzi ich więcej, dajcie znać
tomaszlukaszuk

Postprzez KwiatekAdrian » 13 gru 2012, 1:49

Cześć, też jestem chętny do pomocy w organizacji tego projektu. Spróbuję skontaktować się z firmą PROBIT: http://www.probit.com.pl/.
Jeżeli chodzi o firmy związane z grami komputerowymi to możemy spróbować skontaktować się z:
- Blizzardem (seria Diablo, seria Starcraft),
- Riot Games (League of Legends),
- CD Project (seria Wiedźmin),
- People Can Fly (Painkiller).
Mam jeszcze jedną propozycję, a mianowicie firma Autodesk (http://www.autodesk.pl/adsk/servlet/home?siteID=553660&id=760438), producent oprogramowania AutoCAD.
@tomaszlukaszuk
Napisy po lewej stronie, zrobione czarną czcionką, są słabo widoczne.
KwiatekAdrian

Postprzez RobertLis » 15 gru 2012, 12:38

WojciechZygawski napisał(a):Nawiązałem kontakt z Techlandem :)

Czy są chętni? Czy przyjadą? mamy dużo osób czekających na zadania do wykonania a czas nagli gdyż musimy skończyć przed lutym 2012. Termin seminarium to 2-ga połowa stycznia.
Zachęcam do wysyłania zapytań do firm-producentów czegoś informatycznego. Kto pierwszy uzyska potwierdzenie chęci wystąpienia firmy w styczniu tego projekt zrealizujemy!
Wzór e-maila i dalszych działań znajduje się na początku tego wątku.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 15 gru 2012, 12:57

tomaszlukaszuk napisał(a):Propozycja plakatu promujacego koło.
czekam na propozycje rzeczy do poprawy, ewentualne zmiany.
jest na pewno jedna literówka do poprawy w "poprzez", jeżeli ktoś widzi ich więcej, dajcie znać

Bardzo ciekawy projekt i jedyny ...w swoim rodzaju.
Literówki wypatrzone:
Rozwijanieem - rozwijaniem
chciał byś - chciałbyś
czegość - czegoś

Większość plakatów zachęca ogólnikami. Spróbujmy bardziej konkretnie.
Po: ,,...zaprasza do aktywnego członkostwa...'' proponuję:
Weź udział w wybranym projekcie!
Wymyśl nowy temat seminarium i bądź jego kierownikiem!
Napisz artykuł do TYGLA! Opublikujemy go.
Miej swój wkład w naukę! To będzie twój atut w CV.
Przejdź etapy szkolenia Microsoft online poprzez DreamSpark.

Zamiast ,,...a także chciałbyś...'' proponuję:
Twój udział w projekcie (wpisy na forum) to Twoja aktywna praca na rzecz Politechniki Lubelskiej.
Skorzystaj a dostaniesz stypendium!

I dalej: Zapisy do Koła poprzez rejestrację na forum: ti.pollub.pl/forum

Poproszę o jaśniejszy kolor czcionki tekstu ze względu na prawdopodobne wydruki czarno-białe.
Format musi być A4.
RobertLis
Administrator

Postprzez MaretyczPawel » 16 gru 2012, 12:50

Witam. Prowadzę właśnie rozmowy z właścicielem witryny nakarmtelefon.pl, który jest producentem programu mPotwór służącego do błyskawicznego doładowania telefonu z konta bankowego. Dostałem również wstępną odpowiedź od Polsko-Czeskiego producenta telefonów i tabletów - myPhone. Teraz czekam na odpowiedź z działu marketingu. W przypadku producentów sprzętu lub oprogramowania mobilnego mogę spróbować załatwić pracowników dwóch serwisów internetowych zajmujących się tą tematyką w roli dziennikarzy.
MaretyczPawel

Postprzez JarekSpiewak1 » 16 gru 2012, 21:56

Ja wysłałem zaproszenie do firmy EYETRACKING SP z.o.o czekam na odpowiedż
JarekSpiewak1

Postprzez RobertLis » 18 gru 2012, 18:22

MaretyczPawel napisał(a):...odpowiedź od Polsko-Czeskiego producenta telefonów i tabletów - myPhone....

Należy się zastanowić co informatycznego mogliby zaprezentować tak by nie było to spotkanie agitujące do zakupu telefonu poprzez przedstawienie ich możliwości.

MaretyczPawel napisał(a):,,,załatwić pracowników dwóch serwisów internetowych zajmujących się tą tematyką w roli dziennikarzy.

Podobnie; co informatycznego mogliby zaprezentować tak by nie było to spotkanie agitujące?
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 18 gru 2012, 18:25

JarekSpiewak1 napisał(a):Ja wysłałem zaproszenie do firmy EYETRACKING SP z.o.o czekam na odpowiedż

Wszyscy tu czekamy na pozytywną reakcję firmy. Między innymi od tego zależy czy do seminarium dojdzie. Należy też pamiętać, że na miesiąc przed datą seminarium należy zgłosić Rektorowi rezerwację sali itp...
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 18 gru 2012, 18:32

JarekSpiewak1 napisał(a):Ja wysłałem zaproszenie do firmy EYETRACKING SP z.o.o czekam na odpowiedż

Gdyby firma chciała zwrotu kasy za paliwo to poproszę o informację:
- czy wystawią fakturę i przelejemy pieniądze?
- jaka będzie wartość zwrotu za paliwo?
- czy mogą przyjechać koło 25.01.2012?
- jaki dzień w okolicach tego terminu najbardziej im odpowiada?
- co będą prezentować?
RobertLis
Administrator

Postprzez JarekSpiewak1 » 18 gru 2012, 20:58

Dostałem odpowiedz z firmy są zainteresowani pozostaje do uzgodnienia dokładna data i reszta spraw dotyczących tego spotkania firma zgodzi się przyjechać gdy pokryjemy koszty przejazdu tak mi powiedziano proponuje aby osoby zainteresowane spotkały się ze mną i wtedy uzgodnimy co i jak bo do tego będzie potrzebne trochę osób ale takie spotkanie musiało by się odbyć jutro tzn 19.12.12 lub od razu po nowym roku
JarekSpiewak1

Postprzez WojciechZygawski » 18 gru 2012, 22:15

Czy jest ktoś na wstepnych rozmowach bo ja stanąłem w martwym punkcie tzn dopisałem się to niech i do odpowiedniej osoby ale pomimo moich 4 e mili z pytaniami i prośbą o odpowiedz ta osoba sobie to olała... wiec wątpię że odpisze w końcu ;/
WojciechZygawski

Postprzez WojciechZygawski » 18 gru 2012, 22:18

Jarek jak coś to ja ci pomogę w pomocy w tym przedsięwzięciu jeszcze się zgadamy:)
WojciechZygawski

Postprzez tomaszkocoj » 19 gru 2012, 12:59

Też pomogę w tym przedsięwzięciu
tomaszkocoj

Postprzez MaretyczPawel » 25 gru 2012, 12:34

RobertLis napisał(a):
MaretyczPawel napisał(a):,,,załatwić pracowników dwóch serwisów internetowych zajmujących się tą tematyką w roli dziennikarzy.

Podobnie; co informatycznego mogliby zaprezentować tak by nie było to spotkanie agitujące?

Źle mnie Pan zrozumiał. Oni przyszliby w wypadku gdyby odbyło się seminarium dotyczące czegoś związanego z rynkiem mobilnym w celu "podniesienia prestiżu seminarium". Dzięki temu stałoby się ono bardziej atrakcyjne dla potencjalnych firm. Co do myPhone rozmowy stanęły w miejscu. A co Pan sądzi o Nakarmtelefon.pl? Bo tutaj zainteresowanie jest, ale czekają na szczegóły.
MaretyczPawel

Postprzez tomaszlukaszuk » 26 gru 2012, 13:33

Obrazek
Obrazek
tomaszlukaszuk

Postprzez JarekSpiewak1 » 02 sty 2013, 17:44

I co ma ktoś jakieś pomysły???
JarekSpiewak1

Postprzez WojciechZygawski » 03 sty 2013, 20:21

Słuchajcie jest sprawa Techland się odezwał i z miłą chęcią by przyjechali nawet 2 osoby i jak sądzicie robimu tym eysem czy o grach z techlanndem??? pomóżcie bo muszę coś napisać
WojciechZygawski

Postprzez WojciechZygawski » 07 sty 2013, 15:27

Ludzie termin coraz bliżej!!!! Byłem dzisiaj w dziekanacie w sprawie zwrotu kosztów za paliwo dla tej firmy tam mi powiedzieli ze nasz wydział jest biedny i ze taką sprawe trzeba załatwiać z głównym dziekanatem a co za tym idze jest mała szansa ze zwrócą im pieniądze za paliwo... Wiec postanowiłem wraz z Jarkiem ze piszemy do techlandu niech przyjezdzaja na 20 stycznia jeśli przyjada na własny koszt:)
WojciechZygawski

Postprzez JoannaOsiecka » 08 sty 2013, 12:27

Mój wstępny wstęp:
Witam wszystkich serdecznie na seminarium naukowym EyeTracker (czy to jest nazwa seminarium?) organizowanym przez Politechnikę Lubelską. Na początku chciałam podziękować naszym gościom za przybycie, szczególnie (czy mam wymienić firmy ?) za pomoc w realizowaniu przedsięwzięcia. Organizatorem seminarium jest Studenckie Koło Naukowe Infonabi, na czele z dr. Robertem Lisem, które zajmuje się zastosowaniem informatyki w nauce i biznesie. Naszym celem jest poznanie nowoczesnych technologii oraz ciągłe kształcenie się w tym kierunku. Dzisiaj będziemy analizować użyteczność m. in stron internetowych - eyetracker.
Przedstawię teraz czasowe ramy poszczególnych wystąpień. {dokładny plan}
Przechodząc do pierwszego punktu naszego programu, zapraszam {tutaj mogę wywołać osobę, która jest za niego odpowiedzialna} do (zobrazowania, pokazania problemu czy czego będzie dotyczył podpunkt).
Serdecznie zapraszam do aktywnego udziału w seminarium.

Czekam na opinie i poprawki. Dłuższe, krótsze? Wasze podpowiedzi, co zmienić, co dodać, co ująć. Wstęp jest trochę uzależniony od firm jakie chcemy zaprosić i programu jaki chcemy zrealizować, więc może ulec dalszej modyfikacji.
JoannaOsiecka

Postprzez WojciechZygawski » 08 sty 2013, 18:14

MI osobiście ta mowa pasuje jestem za Kawał dobrej roboty :)
WojciechZygawski

Postprzez KamilTetych » 08 sty 2013, 18:48

Co do reklamy w mediach jeśli jeszcze nic nie wymyśliliście to mogę pomóc w tym temacie.
Fajny plakat wykonaliście.
KamilTetych

Postprzez RobertLis » 09 sty 2013, 16:36

tomaszlukaszuk napisał(a):PLAKAT

Dziękuję za plakat. Na wydruku czarno-białym nie widać obrazka u dołu po lewej (jednego z czterech) tylko białe okno. Czcionka jest bardzo mało widoczna z większej odległości. Może zrezygnować z obrazków a dać większą czcionkę? Czcionka po lewej stronie jest bardzo mała. Może zrobić ją bardziej kontrastową względem tła?
Proszę się przypomnieć.
Koło poszukuje chętnych osób do rozwieszenia plakatów na naszym wydziale i w akademikach. Proszę się zgłaszać na forum to podam miejsce i datę odbioru plakatów.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 09 sty 2013, 16:39

WojciechZygawski napisał(a):Ludzie termin coraz bliżej!!!! Byłem dzisiaj w dziekanacie w sprawie zwrotu kosztów za paliwo dla tej firmy tam mi powiedzieli ze nasz wydział jest biedny i ze taką sprawe trzeba załatwiać z głównym dziekanatem a co za tym idze jest mała szansa ze zwrócą im pieniądze za paliwo... Wiec postanowiłem wraz z Jarkiem ze piszemy do techlandu niech przyjezdzaja na 20 stycznia jeśli przyjada na własny koszt:)

Piszcie i niech przyjeżdżają.
Równocześnie spytajcie się w dziekanacie o wolną aulę; w jaki dzień powszedni i od której godziny możemy ją zająć na seminarium?
Podajcie datę uzgodnioną z dziekanatem i Techlandem.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 09 sty 2013, 16:49

JoannaOsiecka napisał(a):Wstęp

Propozycja zmian:
Witam wszystkich serdecznie na seminarium naukowym
1. Wpływ gier na środowisko akademickie.
2. Gry: sposób na nudę czy sens życia.
3. Jak się tworzy gry.
4. Polska myśl w grach komputerowych.
5. Rynek gier i polski w nim udział.
...
9. Polskie Gry w środowisku akademickim.
organizowanym przez Politechnikę Lubelską. Na początku chciałam podziękować naszym gościom za przybycie, szczególnie
wymienić dziekana, kierownika KMiTN i inne osoby przybyłe z PL oraz wymienić pracowników Techland
za pomoc w realizowaniu przedsięwzięcia. Organizatorem seminarium jest Studenckie Koło Naukowe Infonabi, na czele z dr. Robertem Lisem, które zajmuje się zastosowaniem informatyki w nauce i biznesie. Naszym celem jest poznanie nowoczesnych technologii oraz ciągłe kształcenie się w tym kierunku.
Podać więcej celów np. ze statutu koła naukowego.
Dzisiaj będziemy analizować
rynek gier...
Przedstawię teraz czasowe ramy poszczególnych wystąpień.
{dokładny plan}
Przechodząc do pierwszego punktu naszego programu, zapraszam
dziekana/ kierownika do wygłoszenia kilku słów
a następnie p. ... z Techland do prelekcji.
Serdecznie zapraszam do aktywnego udziału w seminarium.
RobertLis
Administrator

Postprzez RobertLis » 09 sty 2013, 16:57

KamilTetych napisał(a):Co do reklamy w mediach jeśli jeszcze nic nie wymyśliliście to mogę pomóc w tym temacie.

Bardzo proszę:
1. konkretne adresy e-mail do mediów gdzie przyjmują zgłoszenia imprez bezpłatnych: radia Lublin, radia...., Kuriera Lubelskiego, Dziennika Lubelskiego,...., TV Lublin, TV Świdnik...;
2. wzór plakatu promującego seminarium;
3. miejsca gdzie zostaną umieszczone plakaty i chęci ich rozmniesienia;
4. inne, jakie?
RobertLis
Administrator

Postprzez WojciechZygawski » 10 sty 2013, 11:14

Techland przyjedzie dzisiaj z nimi rozmaiwałem pytanie brzmi tylko na kiedy a co najlepiej nie chcą zwrotu za transport :) tylko poczęstunek żeby było:) kwestia którego to ma być dokładnie i w jakiej porze :) mówta szybciorem bo musze zarezerwować sale i oni do mnie maja odzwonić kiedy im pasi :D wiec ludziska do roboty :D
WojciechZygawski

Postprzez kamilmalkiewicz » 10 sty 2013, 12:19

RobertLis napisał(a):
KamilTetych napisał(a):Co do reklamy w mediach jeśli jeszcze nic nie wymyśliliście to mogę pomóc w tym temacie.

Bardzo proszę:
1. konkretne adresy e-mail do mediów gdzie przyjmują zgłoszenia imprez bezpłatnych: radia Lublin, radia...., Kuriera Lubelskiego, Dziennika Lubelskiego,...., TV Lublin, TV Świdnik...;
2. wzór plakatu promującego seminarium;
3. miejsca gdzie zostaną umieszczone plakaty i chęci ich rozmniesienia;
4. inne, jakie?

Mogę pomóc Kamilowi w "marketingu" ;) Oczywiście mogę też porozklejać plakaty na uczelni ;)
kamilmalkiewicz

Postprzez KamilTetych » 10 sty 2013, 13:52

Znajdźmy wolną sale na przyszły tydzień lub kolejny i dogadajmy się z nimi kiedy przyjadą bo bez dokładnej daty ciężko działać (plakaty, gazeta itp.)
KamilTetych

Postprzez JarekSpiewak1 » 10 sty 2013, 16:21

Firma eye tracking odezwała sie do mnie i przedstawiła mi koszty ich przyjazdu to 400zł netto firma wystawia fakturę na uczelnie a i powiedzieli że mogą przywieźć ich urządzenia aby je zaprezentować i żeby każdy mógł zobaczyć samemu jak to działa
JarekSpiewak1

Postprzez WojciechZygawski » 10 sty 2013, 19:18

Ja zaś rozmawiam z Techalndem i 18 stycznia im nie pasuje wiec napisałem o 25 może im to pod pasuje to za dwatygodnie zobaczymy co odpisze. Na pewno chcą jakiegoś poczęstunku wiec bedzie coś trzeba zorganizować i nie miła niespodzianka napisali mi coś o kosztach czy cos moglibyśmy zrekompensować... o czym na poczatku mówili ze nie zobaczymy ile będą chcieli jak coś to idę z dziekanem rozmawiać...
WojciechZygawski

Postprzez WojciechZygawski » 12 sty 2013, 10:21

Hey prozmaiwałem z kilkoma osobami i powiedzieli ze jeśli dziekanat kaski nieda to możemy się z rzucić i na własny koszt zrobić seminarium czyli bedziemy fundatorami tego:). Ale to się jeszcze zobaczy xD
WojciechZygawski

Postprzez MaretyczPawel » 13 sty 2013, 11:14

Przydałoby się jeszcze rozplanować co dokładnie trzeba zorganizować na poczęstunek oraz wyznaczyć kogoś do zakupów oraz przygotowania. Najlepiej by było rozpisać do jakiej fuchy jeszcze ludzi potrzeba, żeby organizacja była lepsza.
MaretyczPawel

Postprzez MarcinKosinski » 13 sty 2013, 11:49

bardzo nieczytelny ten plakat :/
MarcinKosinski

Postprzez WojciechZygawski » 13 sty 2013, 15:02

Popieram wniosek powyżej Ja jestem zajęty organizacją niech się ktoś zgłosi na skarbnika ktoś na jego zastępce oni zajmą się zakupami inna osoba pomoże w przygotowaniach na sali a jeszcze inna rozpisywaniem funkcji:) Ja już jestem zajęty a się nie podzielę xD
WojciechZygawski

Postprzez kamilstec » 13 sty 2013, 15:06

Ja mogę zebrać kasę i zrobić zakupy .
kamilstec

Następna strona

Powrót do InfoNaBi - aktywność Koła Naukowego